Még együtt

Egyutt
Még együtt vagyunk, de nekem már eszembe jutott a válás!
Ha magára ismert, klikk ide!

Válni szeretnék!

Egyutt
Válni szeretnék! Ehhez kérek tanácsot, segítséget!
Ha magára ismert, klikk ide!

Válunk

Egyutt
Már válunk, de nagyon nehéz, bajban vagyok. Segítséget, tanácsot kérek!
Ha magára ismert, klikk ide!

Gondolatainkban a válás - érdekes tanulságok a látogatottsági statisztikából

Honlapunk látogatottsága egyre nő, februárban már meghaladta az 1200 főt havonta, így már volt értelme kiértékelnem a látogatottsági adatokat.
A statisztikából nagyon sok minden kiderül, de nézzük szép sorjában:

A február havi grafikonból következtetni lehet a gondolkodásunk pulzálására.
Ábra:A hullámzásból a legfontosabb következtetés, hogy a hét közepe szerda, csütörtök a "legnehezebb", akkor gondolunk a legtöbben a válásra. Ezért látszik, hogy a hét egyéb napjaihoz képest igen komoly (kétszeres) ugrás van a látogatók és a letöltött dokumentumok számában. Hétfőn még a "hétfő" egyéb nehézségeit éljük, ez még a hétkezdeti fáradtság, kedvetlenség jele, aztán jön egy átlagos, lapos kedd, és szerdára már "klikkelési tettekben" is jelentkezik a családi, párkapcsolati gondokból táplálkozó feszültség, amire rárakódik a "sose lesz vége a hétnek" érzete. Akik már hétfőn is hozzánk látogatnak, azok már komolyabban gondolnak válásra, nekik napi fejfájást okoznak az "otthon" gondjai. Letöltögetik a válásjogi kiskátét, a családjogi törvényt. Aztán péntekre valahogy a hétvége reménye vetül már, kissé alábbhagy a rosszkedv, felébred a remény.
A hétvége két okból érdekes, egyrészt az internet elérésének megváltoznak a lehetőségei - a böngésző előzményeiből kiderülhet, hogy milyen oldalakat is látogatott a párunk - ezért otthon nem nagyon nézegetünk ilyen oldalakat, másrészt pedig megjelenik a család integráló ereje.
A statisztika tehát segít megérteni a pulzálás lényegét, és segít talán abban is, hogy a hét közepe a "legnehezebb", tehát a család együtt tartására tett kísérleteinket hét közepére időzítsük. Itt tegyünk "családunkba" több energiát, legyünk toleránsabbak, adjunk szeretet, hozzunk párunknak, gyermekünknek valami apróságot. Tehát a hét közepe legyen a kis meglepetések ideje.
A letöltött oldalakból látszik, hogy mi is a "legizgalmasabb". Első helyen vezet stabilan a családjogi törvény. Ezt szorosan követi a válási jogi kiskáté. Témaváltás következik: a kapcsolatügyelettel kapcsolatos ismeretek jönnek a sorban, ami azt jelenti, hogy a már elvált vagy különélő szülők a gyermekeikkel való kapcsolattartás módjairól tájékozódnak. Ismét témaváltás, ami igen érdekes, mert az ügyvédi etikai kódex az negyedik legolvasottabb cikk. Ez arra utal, hogy az családjogi, válásra specializálódott ügyvédekkel gond van.
Számunkra szomorú tény, hogy csak ötödikként érdeklődnek a mediáció után. Pont fordítva lenne jó, de sajnos az ismeretterjesztésben ezen a téren igencsak le vagyunk maradva. Nekünk itt van sok dolgunk.
Ami számunka azonban nagyon jó hír, hogy a hetedik helyen ugyan, de egy alapvetően válással foglalkozó oldalon ez igen kiemelkedő eredmény, az Útjelző Kövek programunk szerepel, ami arra utal,hogy nagyon sokan szeretnének felkészülten belekezdeni egy párkapcsolatba, családalapításba.

A mediációs eljárás költségei, árak

Normál mediáció:

Felmérő beszélgetés és tájékoztatás
1 óra.

Székhelyünkön:
Felenként 9.000,- Ft

Más helyszínen:
Felenként 9.000,- Ft + útiköltség

Az érintett felek egybehangzó mediációs felkérésének elfogadását követően:

Mediációs tárgyalás, 2 óra
Székhelyünkön:

Kettős vezetéssel: Felenként 15.000,- Ft

Más helyszínen:

Kettős vezetéssel: Felenként 15.000,- Ft + útiköltség

Sétáló mediáció árai azonosak. Ebben az esetben a tárgyaló felek nem találkoznak.
A megadott árak az általános forgalmi adót tartalmazzák.

Letöltések

Itt találhatja az oldalunkról letölthető dokumentumok listáját.

Ha jelentkezni kíván mediációra, kérem az alábbi dokumentumokat töltse le:
- Jelentkezés mediációra
A mediátor munkáját segíti, ha kitölti és elküldi az alább letölthető tesztet.
- Konfliktuskezelési teszt
Itt olvashatja a Mediáció folyamatáról és házirendünkről.
- A mediáció folyamata és házirendje