Még együtt

Egyutt
Még együtt vagyunk, de nekem már eszembe jutott a válás!
Ha magára ismert, klikk ide!

Válni szeretnék!

Egyutt
Válni szeretnék! Ehhez kérek tanácsot, segítséget!
Ha magára ismert, klikk ide!

Válunk

Egyutt
Már válunk, de nagyon nehéz, bajban vagyok. Segítséget, tanácsot kérek!
Ha magára ismert, klikk ide!

Még együtt

Ahogy valószínűleg a honlapunk tartalmából kitűnt, csapatunk a válással kapcsolatos összes segítségnyújtásra felkészült.
Ha még együtt vannak, de Önnek eszébe jutott a válás lehetősége, akkor még valószínűleg nem jutott végérvényes döntésre.
Mi alapvetően a családok együtt maradásában vagyunk érdekeltek, mert valljuk, hogy a jövő generációjának, gyermekeinknek csak a teljes család képes megadni mindazt, ami egy sikeres, egészséges élethez kell.
Ennek ellenére el kell fogadnunk azt a tényt, hogy vannak olyan esetek, amikor a válás elkerülhetetlen, sőt bizonyos esetekben a gyermekeknek is jobb.
Ezért azt javasoljuk, hogy keressen meg bennünket levélben, telefonon vagy e-mailben és kérje szakembereink segítségét. Pszichológus kollégánk Önt meghallgatva tanácsot tud adni ahhoz, hogy el tudja dönteni, merre induljon el.
Esetleg a család- vagy párterápia segít. Lehet, hogy Önök között érzelmileg minden rendben van, csak a körülmények és az egymással ütköző hozott „minták” miatt nem képesek egymással érdemben kommunikálni.
A család- és párkapcsolati tanácsadás, terápia újra közel hozhatja egymáshoz Önöket, új felismerésekhez vezethet, a kialakult sztereotípiákat lemorzsolhatja, új szabályokat adhat Önöknek konfliktusaik közös, szeretetben történő megoldására, megtaníthatja Önöket a másik – eleddig nem észlelt – szeretetcsatornáinak észrevételére és elfogadására. Tapasztalataink szerint elmondható, hogy sok esetben a mindennapokból „hazahozott” stressz, a munkahelyi frusztráció és félelem, az anyagi gondok, a bizonytalanságérzet a felelős az egyébként egymáshoz érzelmileg erősen kötődő párok széteséséért.
Sokszor van úgy, hogy az ember esze már tudja, de valahogy a lelke nem engedi változtatni. Ebben is tudunk támogatást adni.
Amennyiben a kapcsolata végérvényesen megromlott, akkor segítünk abban is, hogy fel tudja dolgozni párja, illetve addigi életének „elvesztését”. Erre is szükség lehet.
Támogatni tudjuk Önt abban, hogy hogyan segítheti gyermekét a „válást” átvészelni, illetve a válást követően elfogadni az „új helyzetet”. Amennyiben a gyermek viselkedésében, fejlődésében problémákat tapasztal, akkor tudnia kell, hogy gyermekpszichológus is van a csapatunkban.
Ha tájékozódni szeretne a válási eljárás folyamatáról, jogi kérdésekről, a mediáció mibenlétéről és lehetőségeiről, akkor is keressen meg bennünket.

A mediációs eljárás költségei, árak

Normál mediáció:

Felmérő beszélgetés és tájékoztatás
1 óra.

Székhelyünkön:
Felenként 9.000,- Ft

Más helyszínen:
Felenként 9.000,- Ft + útiköltség

Az érintett felek egybehangzó mediációs felkérésének elfogadását követően:

Mediációs tárgyalás, 2 óra
Székhelyünkön:

Kettős vezetéssel: Felenként 15.000,- Ft

Más helyszínen:

Kettős vezetéssel: Felenként 15.000,- Ft + útiköltség

Sétáló mediáció árai azonosak. Ebben az esetben a tárgyaló felek nem találkoznak.
A megadott árak az általános forgalmi adót tartalmazzák.

Letöltések

Itt találhatja az oldalunkról letölthető dokumentumok listáját.

Ha jelentkezni kíván mediációra, kérem az alábbi dokumentumokat töltse le:
- Jelentkezés mediációra
A mediátor munkáját segíti, ha kitölti és elküldi az alább letölthető tesztet.
- Konfliktuskezelési teszt
Itt olvashatja a Mediáció folyamatáról és házirendünkről.
- A mediáció folyamata és házirendje